maurten-greece-berlinbaraves

Berlin Braves – generations

“Αισθάνομαι πιο ελεύθερη όταν προπονούμαι μόνο με γυναίκες και δεν έχει να κάνει με το ότι δεν μου αρέσει να προπονούμαι με άνδρες, αλλά με το ότι νιώθω κάποια βάρη να φεύγουν από πάνω μου. Δεν πρέπει να ανησυχώ τόσο για το αν με σεξουαλικοποιούν ή με ελέγχουν.” 

— Anna Hankings-Evans, Berlin Braves. 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Οι Berlin Braves δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος για το τρέξιμο και το μπάσκετ. Εκπροσωπούν κάτι πολύ περισσότερο. Έχουν δεσμευτεί στη δημιουργία μιας θετικής και ενθαρρυντικής κοινότητας γεμάτης με δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και την αλλαγή που μπορεί να επιφέρει. 

Οι Berlin Braves είναι υπερήφανοι για όλα τα project τους και απαιτούν από όλους τους αθλητές τους να συμμετέχουν ενεργά, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τα νεότερα μέλη. Εάν αναζητάτε μια κοινότητα με αντίστοιχες αξίες, που αγαπά την ομαδική άσκηση και εργάζεται ενεργά για να κάνει τη διαφορά στο αθλητικό και πολιτιστικό τοπίο του Βερολίνου, τότε είστε ευπρόσδεκτοι να γίνετε μέλος. Αντίθετα, εάν σας ενδιαφέρει μόνο η ατομική σας πρόοδος και το τελευταίο σας ρεκόρ, ίσως θα ήταν καλύτερο να τρέξετε με άλλη ομάδα. 

Βασικό κίνητρο των Berlin Braves είναι να καταστήσουν τον αθλητισμό προσβάσιμο σε όλους. Όποιος μοιράζεται το ίδιο όραμα με τους Berlin Braves μπορεί να γίνει μέλος, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση. Αρκεί να θέλει να συνεισφέρει στο έργο τους, να γίνει μέντορας της κοινότητας ή να συμβάλλει στη διαπολιτισμική ανταλλαγή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία μιας υποδομής ευκαιριών μέσω της συνεργασίας με πρωτοβουλίες κρατικές, δημοτικές και κοινωνικές. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους προπονητές, τη συμμετοχή στην ανάπτυξη αθλητικών προγραμμάτων και την παροχή ασφάλισης αθλητικών ατυχημάτων. 

Η ενδυνάμωση δεν σημαίνει τίποτα χωρίς δράση. Χωρίς πραγματικό σκοπό. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι να είσαι απαθής— να γνωρίζεις τι είναι σωστό, αλλά να μην κάνεις τίποτα. Να τροφοδοτείς την ασυνείδητη προκατάληψη. Αλλά υπάρχει και μια λεπτή γραμμή μεταξύ της συμπεριφοράς που προωθεί την πρόοδο και την πραγματική ισότητα, από εκείνη που αποτελεί απλώς μία συγκάλυψη, μία προσωρινή λύση.   

Είναι φορείς αλλαγής. Μας αρέσει να τους αποκαλούμε πρωτοπόρους ή ηγέτες, αλλά απλώς κάνουν αυτό που όλοι θα έπρεπε να κάνουν — να διευκολύνουν τη συμμετοχή μέσω της συμπερίληψης, της υποστήριξης και της φιλίας — διαμέσου των γενεών.  

Όταν μια ομάδα ενώνεται, αφήνοντας στην άκρη το ταλέντο για να επικεντρωθεί στις βασικές αρχές της ασφάλειας και της δημιουργίας συνδέσεων, τότε είναι που συντελείται ανάπτυξη. Καθώς πλησιάζουμε σε έναν αγώνα όπως ο Ημιμαραθώνιος του Βερολίνου μας δίνεται η ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε τις αξίες των Berlin Braves με έναν στόχο για τον οποίο μπορούν να εργαστούν όλοι— χωρίς να επικριθούν. 

“Μαθαίνω πολλά από τις γυναίκες δρομείς, ιδιαίτερα από τις νεότερες σε ηλικία. Μαθαίνω την αλληλεγγύη, μαθαίνω ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός.” — Friederike Musy, Berlin Braves.

Ειδικές ευχαριστίες στην Anna Hankings-Evans, Cati Granz, Friederike Musy, Isabelle Watson, Anna Ruther και Jacky Kommers 
 

Κείμενο του Ross Lovell, Video των  Philipp Lee Heidrich & Johannes Hurtig, Φωτογραφίες του Ruben Schmitz 

0
    Καλάθι
    το καλάθι είναι άδειοεπιστροφή