Η επιστήμη είναι μέρος της φύσης μας. Και vice versa.

Πολύ περισσότερα από ένα ρόφημα αθλητών
Κατά το 1960, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η κατανάλωση πόσιμων διαλυμάτων υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της προπόνησης αύξανε την επίδοση. Με ένα μίγμα ζάχαρης, αλάτων και λεμονάδας, γεννήθηκε το πρώτο ρόφημα αθλητών.
Αλλά τα ροφήματα υδατανθράκων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Το στομάχι μας δεν αντέχει τις υψηλές συγκεντρώσεις ζάχαρης – το οποίο συχνά έχει ως αποτέλεσμα τη βραδύτερη γαστρική εκκένωση και γαστρεντερολογικές διαταραχές.
Στη Maurten δημιουργούμε μία νέα σειρά αθλητικών συμπληρωμάτων ενέργειας. Έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνολογία υδρογέλης για να δημιουργήσουμε αθλητικά ροφήματα πλούσια σε υδατάνθρακες, από φυσικά συστατικά και gel ενέργειας που είναι ανεκτά από το σώμα μας.
Βασισμένα μόνο σε φυσικά συστατικά
Η τεχνολογία υδρογέλης μας δίνει τη δυνατότητα να επανακαθορίσουμε το τοπίο των συμπληρωμάτων ενέργειας αθλητών. Τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν είναι τα αθλητικά ροφήματα Drink Mix 160 και Drink Mix 320.
Διπλάσια ενέργεια – το Drink Mix 320 περιέχει σχεδόν 14% – ή 80g – υδατανθράκων όταν αναμιγνύεται. Δηλαδή σχεδόν τους διπλάσιους υδατάνθρακες απ’ όσο θεωρείτο στο παρελθόν ότι μπορούσε να αντέξει το σώμα.
Χωρίς προσθήκη γεύσεων – οι τεχνητές γεύσεις μας αφήνουν αδιάφορους. Και μόνο από τη γεύση των ροφημάτων μας, μπορείς να καταλάβεις τι παίρνεις.
Καθαρό – χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά. Τα αθλητικά ροφήματά μας περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα απαραίτητα.

Ροφήματα: Πώς λειτουργεί;
Gel: Πώς λειτουργεί;

Γνωρίστε την υδρογέλη (Hydrogel)
Οι υδρογέλες χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, συχνά ως παράγοντες πυκνότητας και δόμησης. Η υδρογέλη είναι μία βιοπολυμερική – και με βάση το νερό σύνθεση, με πολύ μικρούς πόρους. Μοιάζει με ένα τρισδιάστατο δίκτυο που έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό. Μοιάζει και συμπεριφέρεται λίγο σαν σφουγγάρι.
Στη Maurten έχουμε βρει τον τρόπο να παράγουμε υδρογέλες με φυσικά βρώσιμα συστατικά. Κι έχουμε συμπληρώσει τη δομή με την πιο αποτελεσματική πηγή ενέργειας που υπάρχει – τους υδατάνθρακες.
Οι υδρογέλες στα αθλητικά ροφήματά μας δημιουργούνται από τον συνδυασμό δύο φυσικών συστατικών:
- Αλγινικό – το οποίο παίρνουμε από τα κυτταρικά τοιχώματα καστανού φυκιού.
- Πηκτίνη – η οποία υπάρχει στα μήλα, τα λεμόνια, τα καρότα και τις ντομάτες, χωρίς να περιορίζεται μόνο σ’ αυτά.
Αυτές οι δύο διαιτητικές ίνες χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στη βιομηχανία τροφίμων. Κι όταν συνδυάζονται υπό τις σωστές και ακριβείς συνθήκες, το αλγινικό και η πηκτίνη δημιουργούν μία υδρογέλη με ευαίσθητο pH.

Στηριζόμαστε στην επιστήμη και σε κορυφαίους αθλητές
Η μέθοδος αυτή είχε τόση επιτυχία που, ένα χρόνο αργότερα, κάποιοι από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου χρησιμοποιούσαν για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους τη δική μας τεχνολογία. Αυτή την πρόοδο την οφείλουμε στην επιστήμη. Πλέον συνεργαζόμαστε με διάφορους διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Η τεχνολογία και τα προϊόντα μας έχουν αξιολογηθεί από διάφορες μελέτες. Και σύντομα ελπίζουμε να κυκλοφορήσει η πρώτη μας επίσημα ιατρικά ελεγμένη δημοσίευση για να αναδείξει την τεχνολογία μας.
Ο αριθμός των μεγάλων αθλητών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας αυξάνεται συνεχώς. Για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τους αθλητές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook και το Instagram.
Επιστημονικές συνεργασίες
